REMBRANDT SCHILDERIJEN

De schilderijen van Rembrandt zijn ware meesterwerken van een zeer gedreven en uitmuntende kunstschilder. Rembrandt was één van de bekendste Nederlandse schilders, bekend om zijn verfijnde en ook grove manier van werken. Sommige vroegere klassieke  schilderijen zijn tot in de kleinste nuances gedetailleerd en vooral in zijn latere periode werkte hij heel grof en los. De reproducties van Oude Meesters die ik schilder, worden met dezelfde 17e -eeuwse schildertechnieken en materialen gemaakt als hijzelf deed, voor zover bekend.

Rembrandt Zelfportret Nard Kwast Reproductie Rijksmuseum

Zelfportret Rembrandt van Rijn

Reproductie welke ik in 24 uur tijdens de TV uitzending Project Rembrandt maakte in het Rijksmuseum.

Korte biografie van Rembrandt van Rijn

Rembrandt van Rijn werd geboren op 15 juli 1606 te Leiden en is gestorven op 4 oktober 1669 te Amsterdam. Rembrandt wordt beschouwd als de belangrijkste Hollandse meester van de 17e eeuw.  Hij werd geboren als zoon van een molenaar en ging in de leer bij schilder Van Swanenburgh in Leiden. In 1625 opende hij zijn eigen aterlier. Een paar jaar later verhuisde Rembrandt naar Amsterdam en trouwde met Saskia van Uylenburgh. Uit dit huwelijk werden 4 kinderen geboren, maar alleen zijn zoon Titus kwam levend ter wereld. Saskia overleed in 1642. In 1654 kreeg Rembrandt met zijn maîtresse Hendrickje Stoffels een dochter Cornelia.

Rembrandt beschouwde zichzelf als een historie- en portretschilder. Zijn schilderwerken worden door kunsthistorici in vijf periodes ingedeeld. In de jaren na 1631 heeft Rembrandt zijn schilderstijl verder ontwikkeld, waarbij hij meer met contrasten en lichtbehandelingen in zijn schilderwerken ging werken. Na 1650 werden zijn penseelstreken ook steeds beter zichtbaar en gebruikte hij rijkere kleuren. Na 1660 heeft hij veel portret schilderijen en geëtste zelfportretten gemaakt. Deze geven een opmerkelijk beeld van zijn uiterlijk en gevoelens. Zowel zijn vrouw Saskia, zoon Titus als huishoudsters Geertje en Hendrickje komen vaak terug in zijn schilderwerken en fungeerden als model voor historische, Bijbelse of mythologische figuren.

Naast goede tijden, heeft Rembrandt in zijn laatste jaren ook armoede gekend en werden in 1658 al zijn bezittingen, tekeningen en schilderijen geveild.  Hij geldt als één van de grootste etsers en schilders in de Europese kunst. (Bron: Wikipedia)

Rembrandt reproductie Badsheba

Rembrandt reproductie Badsheba

Rembrandt schilderij in opdracht

Rembrandt reproducties

Schilderijen van Rembrandt blijven enorm gewild bij de kunstliefhebbers van beroemde schilders Er zijn diverse kopieën van beroemde schilderijen van Rembrandt verkrijgbaar, die helaas meestal haastig en zonder enige kennis van het ambacht gemaakt zijn. Vroeger waren schilders bij een gilde aangesloten en mochten ze zich pas na jaren opleiding ‘Meesterschilder’ noemen. De kwaliteit van de hier bovengenoemde haastige kopieën is uiteraard niet te vergelijken met hun meesterwerken.

Om een hoogwaardige reproductie van een Rembrandt te maken, is intensieve studie van schildertechnieken en materialen noodzakelijk. Schildertechnieken zoals het deels dekkend en deels transparant werken door middel van zogeheten glacis. Niet alleen beheers ik deze technieken, maar ook vervaardig ik zelf de eerste grondlagen volgens de oude recepten uit de tijd van Rembrandt met oude dierlijke lijmen en als afsluiting zelfgemaakte vernis. Een Rembrandt reproductie van mijn hand is bijna niet te onderscheiden van het origineel. Het resultaat vindt  zijn weg zowel in het binnen- als het buitenland.

detail van een rembrandt kopie

detail Rembrandt reproductie

Rembrandt schilderij in opdracht

Mijn expertise is het maken van goede reproducties van de schilderijen van Rembrandt en tijdgenoten. Mijn handgemaakte olieverf schilderijen van Rembrandt zijn dan ook veel gevraagd. Na zeer uitgebreide studie en meerdere bezoeken aan het origineel (indien mogelijk) begin ik met  oprechte passie en waardering voor deze oude meester aan de eerste opzet.

Na de bevestiging van uw opdracht voor een Rembrandt reproductie, zal ik samen met u alle leveringsvoorwaarden en de totale kosten met u vastleggen in een overeenkomst. Het maken van een kwalitatief hoogwaardige reproductie kost veel tijd en inspanning, houdt u rekening met een levertijd van meerdere maanden.

Jacobs zegen reproductie Nard Kwast
Jacobs zegen reproductie

Jacobs zegen

Na een weekend het origineel te hebben bestudeerd in Kassel Duitsland heb ik deze reproductie vervaardigd. Ik ben er bijna een jaar mee bezig geweest. Ook heb ik hier de oude 17e -eeuwse materialen gebruikt zoals in de opbouw bij het lijmen van het linnen alsmede de balsems oliën en pigmenten, loodwit etc.

Interesse in een authentieke Rembrandt schilderij?

Veel van Rembrandts beroemdste schilderijen hangen in musea en zijn niet te koop. Een reproductie is een goed alternatief, mits van hele hoge kwaliteit.

Heeft u interesse om een hoogstaand kunstwerk van de oude meester door mij na te laten schilderen, neemt u dan contact met mij op.