Maak in een tweedaagse workshop kennis met bijzondere schildertechnieken van de oude meesters uit de 17e eeuw. Leer kijken, denken en doen als Rembrandt van Rijn, Frans Hals of Johannes Vermeer. Waarmee ga je aan de slag in deze workshop:

We gaan vooral praktisch aan de slag want we willen natuurlijk schilderen. Geïnteresseerden in oude technieken zullen zeker aan hun trekken komen: Nard zal tussen het schilderen en de oefeningen door zijn kennis delen over o.a.

  • Het leren kijken en begrijpen hoe deze oude meesters hun schilderijen opbouwen en wat de 17e eeuwse schildertechniek typeert.

  • Het prepareren van het linnen en een goede grondering van het doek.

  • Materiaalkennis. Denk hierbij aan verschillende dragers (linnen, katoen of paneel) lijmen, oliën en harsen.

  • Wat olieverf eigenlijk is en hoe werd vroeger de verf, het medium en het vernis verkregen?

  • En bovendien, hoe bouw je met al deze materialen uiteindelijk een goed schilderij op?

Er zijn (klassieke) materialen en voorbeelden aanwezig zodat je hier ook een beter beeld van krijgt.
Omdat het niet mogelijk is om in twee dagen een doek of paneel te prepareren, de verf, mediums en vernis te maken en tegelijkertijd een schilderij te maken, wordt er gewerkt met kant en klare verf en een kant en klare ondergrond van paneel zodat je kunt oefenen met het opzetten van een schilderij en het leren beheersen van de klassieke schildertechnieken uit de 17e eeuw.

De workshop wordt verzorgd door meesterschilder Nard Kwast; al meer dan twintig jaar actief als schilder en bekend van het tv-programma ‘Project Rembrandt’.

De inloop op de tweedaagse Workshop is om 09.30 uur; het programma start om
10.00 uur. Elke dag eindigt om 17.00 uur.

De catering is in handen van Nard’s zwager Gerwin. Op elke workshopdag verzorgt hij een uitgebreide lunch. Verder zijn er gedurende de dag uiteraard thee, koffie en verse sappen beschikbaar.

Data en locatie

De data voor de Workshop zijn zondag 8 en 15 maart 2020.
De workshops vinden plaats in Apeldoorn.

Voor wie?

Aan elke workshop kunnen maximaal tien geïnteresseerden deelnemen.
Voor deze workshop is het niet nodig dat je over teken/schilder ervaring beschikt.

Kosten

De kosten voor de tweedaagse workshop bedragen in totaal 475 euro inclusief BTW. Hiervoor krijgt u twee dagen les, inclusief voorbewerkte panelen, het gebruik van verf, penselen, mediums en tweemaal een uitgebreide middaglunch en koffie/thee.
Een eventuele overnachting in Apeldoorn is voor eigen rekening.

Aanmelden of meer informatie?

Voor deelname aan de Workshop ‘17e eeuwse schildertechniek/kunst’ stuur je een e-mailbericht aan: info@nardkwast.com. Vermeld in je e-mail je naam en contactgegevens. Ook voor meer informatie stuur je een e-mailbericht naar dit e-mailadres. Na je aanmelding of vraag neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.
Graag tot ziens bij een van de Workshop!