Maak in een ééndaagse workshop kennis met bijzondere schildertechnieken van de oude meesters uit de 17e eeuw. Leer kijken, denken en doen als Rembrandt van Rijn, Frans Hals of Johannes Vermeer. Waarmee ga je aan de slag in deze workshop:

We gaan vooral praktisch aan de slag want we willen natuurlijk schilderen. Geïnteresseerden in oude technieken zullen zeker trekken komen: Nard zal tussen het schilderen en de oefeningen door zijn kennis delen over o.a.

  • Het leren kijken en begrijpen hoe deze oude meesters hun schilderijen opbouwen en wat typeert eigenlijk deze 17e eeuwse schildertechniek.

  • Uitleg over het prepareren van het linnen en een goede grondering van het doek

  • Materiaalkennis en denk hierbij aan verschillende dragers (linnen, katoen of paneel) lijmen, oliën en harsen.

  • Wat is olieverf eigenlijk en hoe werd de verf, het medium en het vernis verkregen?

  • En bovendien hoe bouw je met al deze materialen uiteindelijk een goed schilderij op.

Er zijn klassieke materialen en voorbeelden aanwezig zodat je hier ook een beter beeld van krijgt.
Omdat het niet mogelijk is om in één dag een doek of paneel te prepareren, de verf, mediums en vernis te maken en tegelijkertijd een schilderij te maken wordt er gewerkt met kant en klare verf en een kant en klare ondergrond zodat je kunt oefenen met het goed opzetten van een schilderij en het leren beheersen van de klassieke schildertechnieken uit de 17e eeuw.

De Workshop wordt verzorgd door kunstschilder Nard Kwast; al meer dan twintig jaar actief als schilder en bekend van het tv-programma ‘Project Rembrandt’.

De inloop op de Workshop is om 09.30 uur; het programma start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

De catering is in handen van Nard’s zwager Gerwin en op de workshopdag verzorgd hij een uitgebreide lunch. Verder is er gedurende de dag uiteraard thee, koffie en verse sappen beschikbaar.

Data en locatie

De data voor de Workshops in 2021 zijn:

24 januari
14 februari
21 maart
11 april
30 mei
27 juni
19 september
10 oktober
21 november

De workshops vinden plaats in Apeldoorn.

Voor wie?

Aan elke Workshop kunnen maximaal tien geïnteresseerden deelnemen.

Voor deze Workshop is het niet nodig dat je over enige teken/schilder ervaring beschikt, want ook een goede basis is belangrijk als je net begonnen bent en scheelt soms ook een hoop frustratie!

Kosten

De kosten voor de ééndaags workshop bedragen in totaal 239,50 euro. Dit is inclusief BTW. Hiervoor krijgt u een volle dag les, inclusief doek of paneel, het gebruik van verf, penselen en schildersezel en een uitgebreide middaglunch en koffie/thee en een drankje na afloop.

Aanmelden of meer informatie?

Voor deelname aan de Workshop ‘17e eeuwse schildertechniek/kunst’ stuur je een e-mailbericht aan: info@nardkwast.com. Vermeld in je e-mail je naam en contactgegevens. Ook voor meer informatie stuur je een e-mailbericht naar dit e-mailadres. Na je aanmelding of vraag neemt Nard of Gerwin zo spoedig mogelijk contact met je op.

Graag tot ziens bij een van de Workshop!