SCHILDERKUNST

Als ervaren kunstschilder werk ik met veel passie en toewijding aan mijn originele kunstwerken. Maar ook aan de reproducties van beroemde schilderijen uit de 17e eeuw, met name die van Rembrandt. De op deze site getoonde reproducties zijn een eerbetoon aan deze oude meester. U kunt zien hoe geboeid ik ben door het werken met oude basismaterialen en –technieken. Er is veel belangstelling voor deze reproducties, waarschijnlijk omdat er maar heel weinig kunstschilders in staat zijn om de klasse en kwaliteit van de originele kunstwerken te benaderen. Dit geeft mij een extra stimulans om er mee door te gaan, naast het maken van eigen, origineel werk.

SCHILDERKUNST

Schilderkunst

Een goede kunstschilder met kennis van de oude schildertechnieken word je niet zomaar. Oud-klassieke schilderkunst is dan ook een vakgebied waar veel kennis en ervaring voor nodig is. Denk hierbij aan de manier van het de opbouw, deels in  verschillende  transparante lagen waarbij alle lagen in het uiteindelijke resultaat een rol spelen.

In de 17e eeuw deden de leerlingen in de ateliers er niet voor niets jaren over om te leren hoe de juiste pigmenten, oliën, balsems en vernissen gebruikt dienden te worden. En veel van schilderkunst uit die tijd is niet voor niets zo lang zo goed gebleven: dit is (ten dele) te danken aan de kennis van materialen uit de 17e eeuw.

Schilderkunst

Kunstwerken in opdracht schilderen

Op deze website ziet u de reeds afgeronde projecten. Met name portretten zijn persoonlijk en worden daarom bijna altijd in opdracht geschilderd. Maar ook over andere goede onderwerpen voor een kunstwerk wissel ik graag met u van gedachten. Het is mogelijk dat uw idee binnen mijn repertoire en interessegebied valt. Ik richt mij met name op:

Kunstwerken van bekende schilders

Diverse bekende schilders hebben door de jaren heen prachtige kunstwerken gemaakt. Denk maar eens aan de beroemde klassieke kunstwerken het ‘Joodse bruidje’ of de ‘ Anatomische les’ van Rembrandt, de werken van Ferdinand Bol, de meesterlijke stillevens van Willem Claeszoon Heda of Willem Kalf. Deze werken hangen terecht in gerenommeerde musea en de waarde van de kunstwerken is onschatbaar. Een reproductie is de enige manier om de grandeur en klasse van de genoemde schilderijen aan de eigen muur te kunnen hangen. Het is uiterst belangrijk dat de reproductie van zeer hoge kwaliteit is, om de uitstraling van het origineel te benaderen.

Bent u geïnteresseerd in een hoogstaande reproductie van oude meesters? Dan kunt u mij contacten, zodat ik dit met u kan bespreken.

VRAAG MIJ GERUST NAAR DE MOGELIJKHEDEN