PORTRET SCHILDERIJ

Het schilderen van portretten is voor de meeste kunstschilders één van de moeilijkste disciplines in de schilderkunst. Voor mijzelf geldt ook: het is één van de leukste dingen om te doen. Het behoort tot een van mijn schilderkunsten.

Het is belangrijk dat een portretschilder verder kijkt dan alleen naar de uiterlijke kenmerken van de persoon die wordt geschilderd. Het is letterlijk de ‘kunst’ om zo goed mogelijk de unieke eigenschappen en het karakter in het portret  op het doek vast te leggen en daarnaast een sfeer neer te zetten die ook daadwerkelijk aansluit bij de geportretteerde. Een feitelijke weergave zou immers ook met een foto kunnen.

Portret schilderen in opdracht

Bij portret schilderen gaat het altijd overeenkomstig een opgestelde offerte en leveringsvoorwaarden. Afhankelijk van uw wens, zullen we samen overleggen wat de mogelijkheden zijn, het gewenste formaat, de levertijd, het aantal sessies en de overlegde foto’s. Alles gebeurt in goed overleg naar uw wensen en mijn mogelijkheden binnen een bepaalde termijn. Een goede portret schilderij is dan ook echt maatwerk in alle opzichten

Portret schilderij van een foto laten maken

Een portret schilderij is een mooie herinnering of vastlegging van een geliefd familielid, uw kind of ander belangrijk persoon. Het is ook een prachtig cadeau om weg te geven. Wat is er nou mooier dan een uniek en origineel handgemaakt schilderij? Een pronkstuk in uw kamer of ontvangsthal.

Een goede portretschilder gaat altijd een band aan met degene die geschilderd wordt. Op deze manier komt het karakter van de te schilderen persoon op de beste manier terug in het schilderij. Foto’s kunnen gebruikt worden ter ondersteuning van het geheugen, maar kan een face-to-face contact niet vervangen.

De kunst van portret schilderen

Wat wil iemand uitdrukken met een portret? Gaat het om een staatsieportret waarbij de uitstraling formeel is? Of gaat het om een gezin, waarbij harmonie een rol speelt? Welke attributen kunnen dit ondersteunen? Een muziekinstrument kan bijvoorbeeld het beeld van een musicus versterken.

Een portretschilder zal nagaan waaruit een gezicht is opgebouwd en welke elementen uniek en karakteristiek zijn voor die persoon. Hoe meer het karakter van iemand gevangen kan worden, hoe meer de ware expressie in het schilderij gelegd wordt. Een goed geschilderd portret blijft altijd een waardevol kunstwerk.

Meer weten over portretkunst?

Wilt u meer informatie over een schilderij / portret of heeft u interesse in een persoonlijk en hoogwaardige portret? Neem dan contact met mij op. Dat kan via onderstaande contactknop.

Lees ook meer informatie over een landschap schilderij of stilleven schilderij.

Bent u geïnteresseerd in een hoogstaande reproductie van oude meesters? Dan kunt u mij contacten, zodat ik dit met u kan bespreken.

VRAAG MIJ GERUST NAAR DE MOGELIJKHEDEN