STILLEVEN SCHILDERIJ

Veel mensen zouden graag een handgeschilderd en authentiek schilderij van een stilleven in bezit hebben. In opdracht kan een prachtig stilleven voor u geschilderd worden. Realistische en klassieke stillevens, of een authentiek stilleven van een oude meester is uniek om te hebben. Realisme is de laatste jaren weer in opkomst, nadat een tijdlang alleen abstracte schilderijen werden gemaakt. Een stilleven is tijdloos en verbeeldt vaak een heel verhaal.

Stilleven schilderijen : verschillende vormen

Een stilleven schilderij is een kunstwerk van een roerloos object. Vaak bevat een stilleven bepaalde objecten of een combinatie van meerdere objecten met een bepaalde symboliek of betekenis. Zodoende kan een stilleven schilderij op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Denk aan een compositie met serviesgoed, brood en fruit, een jachtstuk met gedood wild, of een vaas met een weelderige bos bloemen. Ook muziekinstrumenten worden regelmatig afgebeeld.

Er zijn diverse stillevens van beroemde schilderijen die door oude meesters zijn gemaakt. Uniek om te hebben, maar vaak onbetaalbaar. Een nieuw gemaakt schilderij – vervaardigd op klassieke wijze – kan een vergelijkbare unieke en authentieke en vooral exclusieve uitstraling hebben.

Betekenis van stillevens

In de 17e eeuw bevatten schilderijen van stillevens veel voorwerpen met een symbolische betekenis. Een schedel stond bijvoorbeeld voor vergankelijkheid (vanitas), bijzondere vruchten en kostbaarheden verwezen naar rijkdom en weelde. Veel van de kennis over de symbolische betekenis van de authentieke voorwerpen is helaas verdwenen.

Tegenwoordig wordt bij stillevens geen gebruik meer gemaakt van de oude symboliek, maar worden voorwerpen afgebeeld waar de schilder persoonlijk iets mee heeft, of die voor anderen een bijzondere betekenis hebben. Een authentiek schilderij van een stilleven vertelt vaak een verhaal.

Schilderij: stilleven van oud tot modern

Het lijkt erop, dat de oude stillevens vaker met een andere intentie gemaakt en getoond werden, dan de meer moderne stillevens. Bij de oude stilleven stonden bepaalde voorwerpen voor bepaalde boodschappen (symboliek), hoewel er natuurlijk ook wel kunstwerken werden gemaakt die bedoeld waren om de schoonheid van objecten te tonen. En vooral bij oude stillevens: het was gebruikelijk dat een schilder de opdracht kreeg om te laten zien hoe rijk en belangrijk de opdrachtgever was. Bij moderne stillevens gaat het meestal om een persoonlijke betekenis van een onderwerp voor de opdrachtgever, of om de schoonheid van het schilderij, maar natuurlijk zal een unieke en exclusieve uitstraling zeker ook een rol spelen.

Meer weten over een stilleven kunstwerk?

Wilt u graag informatie over een stilleven schilderij voor u zelf of om cadeau te geven, dan bespreek ik graag de mogelijkheden en kosten met u.

Lees ook meer informatie over een landschap schilderij of portret schilderij.

Stilleven met Brood 2002 – Olieverf op paneel – 100 x 78 cm
Stilleven met marters 2018 – Olieverf op paneel – 122 x 92 cm

Bent u geïnteresseerd in een hoogstaande reproductie van oude meesters? Dan kunt u mij contacten, zodat ik dit met u kan bespreken.

NEEM NU CONTACT OP

Bezoek Het Atelier

U kunt altijd een afspraak maken om mijn atelier bezoeken

Afspraak

Neem contact op voor een afspraak

Bel Mij Voor Een Afspraak

Ik ga graag met u in overleg voor uw opdracht!

Bel Mij Vandaag!

Bel 06 52210247 Vandaag!

Stuur Mij Een E-mail

Stuur mij een e-mail met uw vragen en andere details.

Ik reageer zo spoedig mogelijk!

E-mail info@nardkwast.com Vandaag!