REPRODUCTIE OUDE MEESTERS

Bent u geïnteresseerd in een goede reproductie van een Oude Meester? Ik vertel hier graag meer over.

Voordat leerlingen vroeger hun eigen werken mochten maken werden zij eerst aan het werk gezet met bijvoorbeeld het maken van de verf zoals in de 17e eeuw gebruikelijk was. Later mochten deze leerlingen (en bij voldoende gebleken talent) ook schilderingen uitvoeren bij de relatief eenvoudige onderdelen op de bestelde schilderijen in de ateliers van de grote meesters. In deze periode was het ook meer gebruikelijk dat schilders reproducties maakten van elkaars werk. Maar ook tot aan de 20e eeuw was het maken van reproducties als studie voor leerlingen op academies gebruikelijk. Alleen op deze manier is het mogelijk om echt iets te begrijpen van hoe een dergelijk werk tot stand kwam. Helaas is dit in het hedendaagse onderwijs lange tijd niet meer gebruikelijk geweest en mede daardoor is ook veel kennis verloren gegaan.

Reproductie Rembrandts “Bathsheba met de brief van koning David”

Reproductie schilderij van de allerhoogste kwaliteit

Een goede reproductie, die technisch ook goed in elkaar zit en dezelfde allure heeft als het origineel is dus niet iets wat je overal kunt bestellen en vraagt veel kennis en ervaring op dit vlak. Het bezit van een goede reproductie van Rembrandt of andere 17e eeuwse meester zal dan ook de nodige aandacht opleveren. Een origineel is immers vrijwel onbetaalbaar of simpelweg niet te koop.

Ik schilder deze reproducties – eventueel in opdracht- met grote passie en eerbetoon aan de kunstwerken van deze beroemde schilders.

Pigment kastje

Pigment kastje

Exclusieve reproducties van bekende schilderijen

Op het internet zijn meerdere bedrijven en schilders te vinden die replica’s maken, maar vaak blijft de kwaliteit hiervan sterk achter bij het origineel. Prints en zogeheten gicléen, een computerprint of een slecht nageschilderd kunstwerk kunnen vanzelfsprekend nooit een originele meesterwerk of goede reproductie evenaren.

De reproducties van beroemde schilderijen die ik schilder, zijn van zeer hoge en bijna-niet-van-echt te onderscheiden kwaliteit en stralen die zelfde allure uit. Door mijn grote kennis van de 17e eeuwse schildertechnieken en mijn liefde voor de meesterwerken van grote klassieke schilders, schilder ik in opdracht reproducties die wereldwijd belangstelling opleveren.

Meer weten over een reproductie (schilderij) van een meesterwerk?  

Heeft u interesse in een mooie reproductie van een klassiek meesterwerk of beroemd schilderij? Neem dan contact met mij op, zodat ik de mogelijkheden en mijn werkwijze aan u kan voorleggen.

Mijn pigment kastje

Het is veel werk om elke keer de olieverf zelf klaar te maken, en dat doe ik natuurlijk ook niet altijd maar ondanks dat is het wel leuk om de verf en de vernissen wel helemaal zelf te maken. In deze oude 19e eeuwse kast heb ik in de loop van de jaren verschillende pigmenten en vernissen verzameld van goedkope tot dure, transparante en dekkende, synthetische tot rechtstreeks uit de natuur.